Het aardbevingsmonument kan worden gebouwd!

Het aardbevingsmonument van de Stichting Meent van der Sluis kan worden gemaakt, omdat de fondsenwerving zo goed als rond is. We gaan echter nog wel door met het inzamelen van geld, omdat we nog een paar duizend euro nodig hebben. 
Voor het kunstwerk, een gebarsten baksteen naar een ontwerp van de Groninger kunstenaar Karel Buskes, heeft staalbedrijf CIG in Groningen de constructie ontworpen. Tevens snijdt CIG de platen van cortenstaal voor ons. Het geheel wordt aan elkaar gelast door studenten lastechniek van MSO/Noorderpoort, ook in Groningen. 
De fundatie wordt gelegd door bouwbedrijf Van Wijnen Groningen. ABT-Wassenaar in Haren heeft het fundatie-ontwerp voor ons gemaakt en in samenwerking met  Wiertsema en Partners te Tolbert het voorbereidende grondonderzoek verricht.  
We prijzen ons gelukkig dat al deze bedrijven ons met hun inzet en enthousiasme steunen, een deel zelfs met aanzienlijke sponsorbijdragen. 
We danken iedereen die ons met financiĆ«le bijdragen of met woord en daad heeft gesteund.  In mei 2019 is de onthulling gepland. We gaan daar een aansprekend evenement van maken.

Permanent link to this article: https://www.hetanderemonument.nl/het-aardebevingsmonument-kan-worden-gebouwd/